مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

همكار ناسازگار يكي از چالش هايي است كه افراد در محل كار خود تجربه مي‌كنند. در محيط كار افراد بايد به صورت حرفه اي برخورد كرده و رفتاري محترمانه داشته باشند. اما برخي از افراد به دليل تجربه كم يا مشكلات رفتاري قادر به رعايت قوانين نيستند و شرايط را پيچيده مي‌كنند. افراد بايد در محل كار با همكاران خود در ارتباط باشند و به يكديگر احترام بگذارند. اما ارتباط گرفتن با همكار ناسازگار بسيار دشوار خواهد بود و آرامش رواني را نيز از بين مي‌برد. براي برخورد و همچنين شناسايي همكار ناسازگار و دوري از او بايد راه هاي مختلفي را امتحان كنيد.

منبع: همكار ناسازگار | برخورد با همكار ناسازگار

برخورد با همكار ناسازگار

با توجه به زماني در محل كار خود مي‌گذرانيم؛ همكاران ما تبديل به خانواده دوم ما و محل كار، خانه ديگر ما مي‌شود. اما با حضور همكار ناسازگاز نه تنها زودتر از موعد دچار فرسودگي شغلي مي‌شوند؛ بلكه ديگر علاقه اي به حضور در محل كار، نداريم. اين موضوع تمركز افراد را كاهش داده و مشكلات زيادي را به همراه خواهد داشت. هر شغلي مشكلات خود را خواهد داشت و افراد سمي در هر شغلي وجود دارند. 

رفتارهاي همكار ناسازگار

براي برخورد صحيح و موثر با همكار ناسازگار ابتدا بايد آنها را شناسايي كنيم. فردي كه توانايي تطبيق خود را با شرايط و قوانين محل كار را ندارد؛ در بيرون محيط كار نيز رفتار درستي نخواهد داشت. بهتر است در ابتدا كمي به او زمان دهيد تا از تداوم اين رفتارها مطمئن شده و در قدم بعدي براي رفع آنها تلاش كنيد. برخي از رفتارهاي همكار ناسازگار شامل موارد زير مي‌شود. 

📌عدم همكاري با جمع

همكار ناسازگار هيچ وقت با تصميمات جمعي همراه نمي‌شود. در محيط كار افراد بايد با يكديگر در هر زمينه اي، همكاري داشته و فردگرا نباشند. مخصوصا در مورد مسئوليت هاي كارهاي گروهي، تقسيم وظايف و مشاركت همه افراد، بسيار مهم است. اگر فردي بخواهد به تنهايي پيش برود و به نظرات بقيه اهميت ندهد؛ موفق نخواهد شد. اينگونه افراد معمولا از حضور در جمع امتناع مي‌كنند و كارهاي فردي را ترجيح مي‌دهند.

📌عدم پيروي از قوانين

طبيعي است كه همكار ناسازگار، از قوانين سازمان پيروي نكندو آنها را جدي نگيرد. افراد در محل كار بايد به قوانين و مقررات پايبند باشند و آنها را رعايت كنند. اما هميشه افرادي هستند كه قانون شكني كرده و رفتارهاي ناهنجار دارند. معمولا سابقه كاري آنها كم استو درك درستي از نحوه رفتار صحيح در محيط كار را ندارند. حتي برقراري رابطه با ديگران نيز قوانيني دارد كه بايد آنها را جدي گرفت.

📌ويژگي هاي اخلاقي نامناسب

قطعا يك همكار ناسازگار از صفات اخلاقي نامناسبي نيز برخوردار است. او مدام در حال غر زدن به ديگران است. رفتارهاي خصمانه و پرخاشگرانه دارد. انتقاد ناپذير است و نمي‌توان به راحتي با او گفت و گو كرد. او صبور نيست و به مرز ها احترام نمي‌گذارد. احتمالا مسئوليت پذير نخواهد بود و وظايف خود را به درستي انجام نمي‌دهد. غرور و خودخواهي نيز از صفات ديگر همكارناسازگار هستند.

نحوه برخورد با همكار ناسازگار

اگر بعد از مدتي اين رفتارها تداوم پيدا كرد و در روند كار مشكلات ايجاد كرد بايد به برخورد با همكار ناسازگار بپردازيد. نحوه برخورد با او نيز بسيار مهم است. چراكه احتمالا بعد از گوشزد كردن نكاتي به او شاهد رفتارهاي خوبي نخواهيم بود. روش هاي برخورد با چنين همكاري، شامل موارد زير مي‌شود. 

✅مشورت با مدير و ديگر همكاران

در ابتدا با همكاران ديگر نيز صحبت كرده و از برداشت خود از رفتارهاي همكار ناسازگار اطمينان حاصل كنيد. شايد اين رفتارها فقط محدود به افراد و شرايط خاصي مي‌شود. از طرفي ديگر براي پيدا كردن روش مناسب برخورد با او، با مدير سازمان صحبت كرده و از او نيز كمك بگيريد. در واقع بهترين روش برخورد با چنين افرادي، توسط مدير و كارفرما است. در ابتدا به صورت صميمانه با او صحبت كرده و در صورت عدم اثربخشي با مدير در اين مورد صحبت كنيد.

✅واكنش ها را شخصي سازي نكنيد

واكنش هاي همكار ناسازگار خود را به خود نسبت ندهيد. او قطعا با ديگر افراد نيز به همين شكل برخورد خواهد كرد. با تفكر انحصاري و ربط دادن همه چيز به خودتان، اوضاع را پيچيده تر خواهيد كرد. اگر او را زير نظر داشته باشيد متوجه خواهيد شد كه به طور كلي رفتار او همين است. رفتار يك فرد به معناي حمله مستقيم به شما نيست؛ بلكه واكنشي در مقابل موقعيت است. 

✅استفاده از زبان بدن

اگر گفت و گو با او يا روش هاي ديگر بي اثر بودند؛ با زبان بدن به او نشان دهيد كه از همكاري با او احساس لذت نمي‌كنيد. اما با اينكار شايد او از نقطه ضعف شما استفاده كرده و رفتارها را شدت بخشد. اما با خنثي كردن زبان بدن خود به شكلي كه در مقابل او هيچ واكنش خاصي نشان دهيد؛ او را به آرامش ترغيب خواهد كرد. در واقع اينكه فرد متوجه شود شما هيچ برنامه اي يا حتي احساسات خاصي نسبت او نداريد؛ او را از نيز بي دفاع خواهد كرد. به طور كلي تماس چشمي با او برقرار كرده و از گرفتن حالت هاي دفاعي يا اجتنابي خودداري كنيد.

✅ايجاد مرز و فاصله با همكار ناسازگار

هميشه نبايد شرايط را تحمل كرد و در كنار همكار ناسازگار ماند. بلكه گاهي نياز به فضاي كافي داريد تا بتوانيد راحت تر فكر يا حتي كار كنيد. حضور چنين فردي در محل كار، بازدهي را نيز كاهش خواهد داد. به همين دليل سعي كنيد بين خود با او مرز و فاصله لازم را ايجاد كنيد. برخي از همكاران با رفتارهاي سازگار وارد حريم خصوصي ما مي‌شوند و حتي بيرون از محل كار نيز براي ما ايجاد دردسر مي‌كنند.

✅بر نقاط اشتراك تمركز كنيد

فراموش نكنيد كه در محل كار، مهم ترين نقطه اشتراك افراد، اهداف سازمان است. اما براي ايجاد انگيزه و برقراري ارتباط با همكار ناسازگار، به علايق يا نظرات مشترك تكيه كنيد. به هرحال بايد او را پذيرفته و حتي در مواردي از او كمك بگيريد. براي اينكه اوضاع را كنترل كنيد؛ از نقاط مشترك صحبت كنيد. قطعا تفاوت هاي زيادي بين شما و او وجود دارد؛ اما هميشه افراد داراي تشابهاتي نيز هستند.

سخن پاياني

طبيعي است كه از كاركردن با يك همكار ناسازگار لذت نبريم. اما به هرحال همكاران ما انتخاب ما نيستند و ما موظفيم كار خود را به درستي انجام داده و از ايجاد حواشي جلوگيري كنيم. در اين مورد صبور باشيد و از يك روانشناس نيز كمك بگيريد. از تاثيرات همكار ناسازگار بر افراد مختلف در محل كار غافل نشويد. راه هاي مختلفي را امتحان كرده و از ديگر همكاران و مدير خود نيز كمك بگيريد. اما نيازي نيست مدام گزارش كارهاي او را به بقيه افراد بدهيد يا او را زير نظر داشته باشيد. شرايط در محيط كار به عوامل مختلفي بستگي دارند كه بايد به آنها پرداخته شود.

 
براي دريافت مشاوره در زمينه همكار ناسازگار مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360  و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.
 
 
 

سوالات متداول

با همكار ناسازگار و بد چه كنيم؟

براي برخورد باهمكار ناسازگار يا بد، راه هاي مختلفي وجود دارند؛ برخي از آنها شامل ايجاد مرز و فاصله با آنها، تمركز بر نقاط مشترك، مشورت با مدير و ديگر همكاران، استفاده از زبان بدن و دوري از شخصي سازي رفتارها است.

منبع: همكار ناسازگار | برخورد با همكار ناسازگار

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/28  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]

نحوه برخورد با همكار يكي از تعيين كننده‌ترين عوامل در رشد و بهبود وضعيت مالي شماست. كمك و همراهي همكاران و يا برعكس اجتناب و دوري آن ها از شما و يا در موارد شديدتر بدگويي آن ها از شما شرايط مختلفي هستند كه به رفتارتان با ساير همكاران ارتباط دارد. هر چقدر هم كه توانايي و مهارت بالايي داشته باشيد، حضور حداقل يك فرد دلسوز در محيط كار براي شما ضروري است. پس در ادامه به توصيه هاي ما توجه كرده و اگر به دنبال راهي براي تغيير وضعيت خود هستيد، حتما از مشاوره شغلي استفاده نماييد.

منبع: برخورد با همكار

برخورد با همكار

نحوه برخورد با همكار از همان روز اول بايد كنترل شده و با فكر صورت بگيرد. شايد در محيط‌هاي آموزشي تجربه دوستي‌هاي زيادي داشته باشيد، اما بايد بدانيد كه محل كار تفاوت زيادي با ساير محيط‌هايي كه تا به حال حضور داشته‌ايد دارد. براي مثال رقابت در محل كار جدي‌تر بوده و افراد توجه كمتري به روابط و دوستي‌ها مي‌كنند. بنابراين بايد به جوانب مختلف رفتار خود توجه كرده و حد و مرزهايي را رعايت كنيد.

چرا نحوه برخورد با همكار اهميت دارد؟

امروزه محيط كاري جامعه‌اي كوچك با برخي خرده فرهنگ‌هاي خاص به شمار مي‌رود؛ پس روابط با همكاران بر جنبه‌هاي مختلف زندگي شما تاثير مي‌گذارد. برخي از اين حوزه‌ها را در ادامه شرح داده‌ايم. براي عملكرد مناسب در هر كدام از اين حوزه، بايد بدانيد كه نحوه برخورد صحيح با همكار در محيط كار چگونه بايد باشد.

ارتقاي شغلي

يكي از مهم‌ترين فاكتورها براي هر كارفرمايي نحوه برخورد شما در محيط كار است. كسي كه نتواند با همكاران رفتار مناسبي داشته باشد، مسلما در انتقال داده‌ها و يا انجام تكاليف دچار مشكل مي‌شود. پس نمي‌تواند بازدهي درستي در جهت ارتقاي شغلي داشته باشد.

پيشنهاد مي‌شود مقاله استعداديابي شغلي را بخوانيد.

برخورد با همكار | روابط نزديك و صميمي

افراد مجموعه، به‌خصوص يك گروه يا بخش كاري همه‌روزه يكديگر را مي‌بينند؛ بنابراين، احتمال اينكه بين آن‌ها روابط دوستانه نيز پديد آيد، بسيار زياد است. درنتيجه مي‌توان همكاري بين دو فرد را علاوه بر رابطه كاري، در روابط دوستانه آن‌ها و صميميت بين‌شان نيز مشاهده كرد. رفتار صحيح شما فرصتي براي بزرگ كردن اجتماع‌تان و دوستي هاي جديد است.

فرسودگي شغلي

هنگامي‌كه در محيطي با جو دوستانه و آرام مشغول به كار هستيم، باوجود فشار رواني و سختي كار بازهم مي‌توانيم هرروز هنگام صبح با اشتياق به سركار برويم. يكي از دلايل اين موضوع، داشتن همكاراني خوب و تيم كاري همدل است. براي آشنايي با راه هاي جلوگيري از فرسودگي شغلي كليك كنيد.

اصول برخورد با همكار در محيط كار

رعايت پوشش متناسب با محيط شغلي

هر محيطي نيازمند پوشش مناسب خاص خود است. براي مثال، نوع پوشش كارمندان يك مهدكودك با نحوه لباس پوشيدن كارمندان يك شركت تجاري تفاوت بسيار زيادي دارد. رعايت اين نكته علاوه بر اين‌كه باعث مي‌شود پرستيژ كاري بالاتري را تجربه كنيد، در نحوه ارتباط شما با تيم و همكاران خود نيز تأثير بسيار عميقي دارد.

سرك نكشيدن به حريم شخصي ديگران

لازمه داشتن تعامل در هر محيطي، به‌ويژه محيط‌هاي كاري، رعايت حريم شخصي اطرافيان است. نبايد به‌واسطه داشتن روابط صميمي با همكاران به خودمان اين حق را بدهيم كه در زندگي و مسائل خصوصي آن‌ها دخالت كنيم. عده‌اي تايم كاري را زماني براي دوري از مشكلات شخصي مي‌داند؛ درصورتي‌كه دخالت همكاران در اين‌طور مسائل، باعث تحمل فشار رواني بالايي براي آنان مي‌گردد.

در برخورد با همكار رفتارهاي خاله‌زنكي ممنوع!

در حين فعاليت‌هاي مربوط به شغل، رفتارهاي نامناسب و خاله‌زنكي ممنوع است. براي مثال، درست كردن شايعه براي همكاران يا افراد بالادستي خود امري بسيار غيرحرفه‌اي است.

بايد به خاطر داشته باشيد كه محيط شغلي، مكاني براي شكوفا كردن توانمندي‌هاي افراد و نيز كسب درآمد است. در اين حالت روي آوردن به مسائلي كه حريم مقدس كاري را خدشه‌دار مي‌كند، عملي ناخوشايند به حساب مي‌آيد. به‌علاوه اين‌طور رفتارها، شما را در نزد همكارانتان، فردي غيرقابل‌اعتماد و بدون تعهد كاري جلوه مي‌دهد.

پيشنهاد‌هايي براي بهبود رابطه و سازش با همكار

نكاتي كه بالاتر ذكرشده، برخي از اصول لازم براي ارتباط مناسب با محيط شغلي و كارمندان است. درنتيجه رعايت آن‌ها از بروز بسياري از مشكلات كاري جلوگيري مي‌كند. بااين‌حال هنوز هم احتمال دارد كه در برخورد با بعضي از همكاران با چالش‌هايي روبه‌رو شويم. براي سازش با اين شرايط توصيه‌هايي در ادامه آورده‌ايم. اگر از شغل خود راضي نيستيد و از اين رو به فكر بهبود رابطه با همكاران تان نيستيد، حتما براي انتخاب شغل مناسب كليك كنيد.

افزايش مهارت گفتگوي فعال

ازآنجاكه شخص مي‌تواند عقيده‌هاي مخصوص به خود را داشته باشد، مواجهه با نظرات متفاوت و حتي متضاد در بين همكاران پديده‌اي حتمي خواهد بود. در اين حالت، فراگرفتن مهارت گفتگو كم‌هزينه‌ترين روش براي حل اين دسته از تعارضات است. لازم است در بستر يك بحث سالم و كاملاً واضح ايده‌هاي دو طرف بيان شود و در ادامه آنچه بيشتر مناسب موقعيت و شرايط به نظر مي‌رسد، انتخاب شود. بايد دقت كرد كه در اين‌گونه گفتگوها، نبايد به شخصيت يا باورهاي افراد توهين گشته يا مورد تمسخر گرفته شود.

افزايش تحمل و صبر در برخورد با الگوهاي رفتاري مخرب

هر شخصي با توجه به تجاربي كه از كودكي تابه‌حال پشت سر گذاشته، سبك‌هاي رفتاري را براي محافظت از خودش انتخاب كرده است؛ بنابراين طبيعي است كه بعضي از اين رفتارها در موقعيت‌ها يا زمان‌هاي خاص، كارايي و مفيد بودن خود را از دست بدهند. در برخورد با اين قبيل برخوردها مهم‌ترين نكته آن است كه سريع خود را نبازيد. رفتارهايي مثل قلدري، توهين، بزه‌كاري، زورگويي و… از اين دسته هستند.

لازم است در برخورد با اين عده از افراد به تعيين حدومرزهاي دقيق‌تر و محكم‌تري در حوزه كاري و ارتباطي بپردازيم.

جلوگيري از ايجاد سوءتفاهم

براي آنكه ديگران از صحبت‌ها و درخواست‌هاي شما سوءبرداشت نكنند، لازم است نظرات خود را كاملاً شفاف و واضح بيان كنيد. براي مثال عده زيادي به‌جاي آنكه مستقيماً درخواست افزايش حقوق اضافه‌كاري كنند، خواسته خود را با كنايه و غيرمستقيم بيان مي‌كنند. اين موضوع علاوه بر اين‌كه كمكي در رسيدن به هدف‌شان نمي‌كند، بلكه باعث ايجاد سوءتفاهمات و حتي ناراحتي‌هايي بين همكاران نيز مي‌شود.

ساير نكات در حوزه داشتن رفتار مناسب با همكار

  • شنونده فعال بودن در بحث‌ها
  • متعهد بودن به روابط اجتماعي درون تيم كاري خود
  • جايگزين نكردن كار به‌جاي حل مشكلات زندگي
  • استفاده از راهنمايي‌هاي مشاور و روانشناس در صورت شديد بودن مشكلات
  • افزايش انعطاف‌پذيري در برابر عقايد مخالف با خود

براي دريافت مشاوره در زمينه شغل و محيط كار مي‌توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني شغلي با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: برخورد با همكار

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/6/20  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 10
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب